Organizatia Kasta Morrely


Du-te la cuprins

Upgrade Youth Work

Proiecte Civice

Organizatia Kasta Morrely a organizat si implementat
Proiectul International
"UPGRADE YOUTH WORK"
- Partnership Building Activity -

finantat de Uniunea Europeana prin Programul ERASMUS+


Kasta Morrely si 13 organizatii partenere cu o experienta vasta in sectorul de tineret si-au propus consolidarea parteneriatului la nivel european pentru a contribui la dezvoltarea competenelor tinerilor pentru o incadrare mai buna pe piata locurilor de munca.
PBA Upgrade Youth Work s-a desfasurat in Romania la Iasi in perioada 25 octombrie - 2 noiembrie 2016 cu participarea a 33 de lucratori de tineret din 12 state partenere: Bulgaria, Republica Ceha, Danemarca, Portugalia, Turcia, Macedonia, Romania, Italia, Cipru, Grecia, Franta, Polonia.

Proiectul Upgrade Youth Work a avut ca obiective:

  • Consolidarea colaborarii la nivel international intre 13 organizatii interesate in dezvoltarea de proiecte adresate tinerilor, lucratorilor de tineret si liderilor de tineret;
  • Crearea a 3 schite de proiecte pentru Erasmus+ Tineret care sa contribuie la combaterea somajului in randul tinerilor prin recunoasterea competentelor pe piata locurilor de munca, initiativa si antreprenoriat in randul tinerilor, participare in viata civica si politica;
  • Dezvoltarea competentelor a 33 participanti din 12 tari europene in scrierea si managementul proiectelor de tineret Erasmus +.


Proiectul a urmarit prin tematicile abordate valorificarea acestui cadru international pentru a crea idei inovative de proiecte care sa se adreseze nevoilor de dezvoltare existente in sectorul de tineret. Lucrand in echipe multinationale participantii au creat 4 schite de proiecte, avand ca teme: recunoasterea competentelor pe piata locurilor de munca, initiativa si antreprenoriat in randul tinerilor, participare in viata civica si politica, dialog intercultural si incluziune sociala.

Intalnirea internationala s-a bazat pe metode de educatie non formala:
simulare TV show Prezentarea organizatiilor, mind mapping pe tematicile proiectului, brainstoriming si prezentare Politici europene de combatere a somajului in randul tinerilor, masa rotunda Combaterea somajului in randul tinerilor prin cooperare internationala, laboratoare de lucru pe schitele de proiecte, seara intercultural, seara interorganizationala.

PBA Upgrade Youth Work a urmarit ca rezultate si impact pe termen lung cresterea calitatii activitatii din sectorul de tineret, dezvoltarea de parteneriate internationale sustenabile, formarea de persoane resursa in initierea de viitoare proiecte Erasmus+ in parteneriat.

BROSURA
Cresterea capacitatii organizatiilor de tineret

WORKSHOPURI
cu temele recunoasterea competentelor pe piata locurilor de munca, initiativa si
antreprenoriat in randul tinerilor, participare in viata civica si politica

11.02.2017 – Sala de conferinte - Universitatea Tehnica "Gh. Asachi"

15.02.2017 – Liceul Teoretic "Lascar Rosetti" Raducaneni

27.02.2017- Liceul Tehnologic "Virgil Madgearu" Iasi


Submeniu:


Inapoi la cuprins | Inapoi la meniul principal